NY DESIGN

Jag funderar lite granna på att ändra min design a little bit. Gillar ju headern och så, har egentligen ingen annan bra bild och heller inga idéer på vad man kunde göra istället, jag äger ju heller inget roligt "photoshop"-program så kan ju inte leka med bilder på samma sätt. Hmm... får se hur jag gör.

Idag blir det jobb, jobb, jobb. Vad ska ni göra?




I'M JUST STANDING STILL

Den här killen blev jag faktiskt lite småkär i i lördags. Den helt klart finaste låten av dem alla. Vacker utan att vara smörig. Enkel, men ändå perfekt. <3

Roman Lob från Tyskland med Standing still.


SWEET SUMMER

Hej på er!
Haft en bra helg? Min helg har varit hur härlig dom helst!:) igår så var jag på jobbet och sedan så satte jag mig på balkongen med en bra bok. Kollade på ESC, Loreen vann ju!!:D helt otroligt! Jag trodde att vi skulle komma högt men jag hade verkligen inte trott att hon skulle vinna hela baletten, måste vara galet för henne. Och tänk att nästa år så ska VI anordna tävlingen. Man får väl se om man blir tvungen att bygga en ny arena och hur stor den i  så fall kommer att bli. Lite häftigt dock.
Idag så gick jag upp lite tidigare och stack ut och joggade en runda, sedan frukost, handling, middag och sedan stack jag och syrran och solade vid sjön. Det har ju varit helt fantastiskt väder ut, hoppas det håller i sig resten av veckan.
Vad har ni gjort i helgen?

Ha en fortsatt bra kväll :)

EUROVISION FINALE

Hallå på er!
Sitter just nu och kollar på ESC. Ska självklart hålla tummarna för Loreen, men det är en sak som jag stör mig på (för självklart måste jag ha en åsikt) med programmet.
Varför översätter programledarna ibland på franska? Är det för att fransmännen har stora egon så att dem kräver att man blandar in lite av det "stora" världspråket franska? Ta inte åt er om någon av er är fransk, men då skulle jag ju lika gärna kunna begära att man till nästa år översätter på svenska, för svenska är ju ett så världsomfattande språk ju.
Nej, kära Frankrike, dags att införskaffa engelska i skolundervisningen, ni kommer att komma mycket längre på det ;)
Nu ska jag sluta med skitsnacket och koncentrera mig på musiken, sjunde låten nu, men än så länge så har, skrämmande nog, den ryska pensionärsföreningen varit bäst. Säger väl en del eller?
Ha en skön kväll!!!

LA-LA-LOVE

Freeedaaag!! Helt underbart, vad ska ni göra ikväll?

Sitter och kollar på Högklackat med bl.a. Petra Mede, det är så roligt så jag håller ju på att dö av skratt XD

Imorgon är det Eurovision Song Contest och självklart ska man sitta bänkad och kolla på alla finalisterna. Måste ju kolla om man ska kunna ha åsikter om alla skitlåtarna sen efteråt, haha.
Hoppas ju på att Loreen kniper första-platsen, men om hon inte gör det så har jag en annan favorit, nämligen Cyperns bidrag La-la-love. Tror den kommer att komma långt, kan nog bli en riktig sommarplåga.

Ha det bra!:)


LIFE, OH LIFE

Tjeena!! Är det inte underbart väder ute?! Jag fullkomligt älskar det. Det är så härligt att slippa frysa så som man har gjort sen i höstas. Nu är det t-shirt time! haha :)

Vad ska ni göra till helgen? Själv så ska jag in och jobba lite grann på lördag förmiddag, sola, träna, läsa, förhoppningsvis grilla. Ja.. bara ta det lugnt liksom.

Jag måste verkligen säga att jag njuter av livet just nu. Jag har ingen annan än mig själv att tänka på. Jag umgås med fantastiska människor som får mig att må bra, jag är singel och så himla nöjd med att inte gå runt och vara olycklig över någon så som jag har varit innan. Dagarna är soliga och varma, sommaren tågar in med snabba steg.. vad mer kan man begära? I have the time of my life right now :D

Puss på er!


JAKTEN PÅ BRÄNNAN

Jag har en kompis som allt som oftast åker utomlands. Dit hon åker är det väl 25-30 grader och stekande sol jämt. Hon har ett knep för att bli solbränd vädigt snabbt.
Hon tar ett stycke solstol och placerar den på en strand under den delen av dygnet då det är som varmast, kletar sedan in sig med bodylotion (jag upprepar; VANLIG BODYLOTION) och sedan ligger hon och steker i timtal.
Detta för förvisso med sig att hon bli brun som en pepparkaka, men det följer också dessvärre av vissa bieffekter som exempelvis att hon ömsar skinn i veckor och nu nyligen har fått besöka hudläkare för att kolla upp vissa födelsemärken som verkat elakartade.

Så varför denna årliga, återkommande besatthet hos oss nordbor varje sommar? Att vi måste ut i solen och steka utan solskydd eftersom det "hindrar en från att bli brun snabbt". Varför kan in man inte köra med lagom-är bäst-metoden? Ligga och steka under två-tre timmar med solskyddsfaktor och åtminstone bli lite brun utan att för den delen orsaka huden skador.

Jag tror att man ska se på solen som allt annat som inte är så himla bra egentigen, men som vi gärna vill unna oss. Alkohol och godis till exempel. Det är aldrig kul att dricka så mycket att man är bakis i en vecka efteråt, men om man dricker lagom mycket så att man bara blir på sjukt bra humör så känner man sig bara lite trött sen dagen efter.
Sen får man ju inte glömma bort att även om solen är "farlig" på det sättet, så är det ju ingen som säger att du kommer att dö i hudcancer och du bränner dig en gång. Likaväl som du inte behöver bli alkoholist bara för att du blivit stupfull en gång.
Menmen, jag känner inte för att uppsöka hudläkare i framtiden p.g.a. att jag har jagat efter den där perfekta Thailand-brännan. Så jag kör med min solskyddsfaktor och hoppas att sommaren ska hålla på tillräckligt länge för att jag åtminstone ska lyckas få lte färg på min bleka ben.

Ta hand om er i solen!

 

TANKAR OM TRÄNING

Varför tränar du?
Svar
: Framförallt så tror jag faktiskt att jag tränar för att jag ska känna att jag åtminstone gör något. Det känns alltid lite lättare till sinnes om man vet att man har fått dagens motion. Men så har jag också på senaste tiden börjat upptäcka att jag gillar att träna. Vilket är sjukt med tanke på min tidigare inställning till all sorts motion.

Jag vet inte hur många det är här som tränar, men jag försöker ha en väldigt enkel syn på träning. Träna för att du sjäv vill det! Och inte för någon annan. Vad du sedan har för mål med din träning är skit samma. Om du gör det för att du vill gå ner någon storlek i jeans, ladda upp inför beach 2012, bli bodybuilder, eller bara må bra, det är upp till dig. Och ingen annan ska lägga sig i din träning (förutom en personlig tränare möjligtvis) !

Du behöver inte skaffa gymkort på fetaste gymmet i stan, du behöver inte gå ut och powerwalka bara för att bloggarna gör det med sina hundar, du behöver inte hålla på med fotboll som varenda svensk håller på med på sin fritid, du behöver bara hitta "din grej". Som med allt annat i livet. Vad gillar du att göra? Vem är du?
Svar:
Jag är en tjugo-årig tjej, som har en viss hat-kärlek till löpning, som älska karaté för att det är den enda sporten jag känner mig grym i, och som cyklar varje dag till jobbet för att det är förbaskat dyrt med busskort :)

Kör hårt!

MAKE LOVE LIKE A MAN

Sicket fantastiskt väder det har varit!!
Idag var första dagen på året som jag år frukost ute, så underbart att det äntligen har blivit så varmt ute att man kan sitta ute redan på morgonen.
Helgen i sig har varit superskön. I fredags vad jag ute med syrran och några av hennes kompisar, igår var jag inne en snabb runda på jobbet innan jag stack hem för att slöa i soffan med godis och en bra film.
Och idag har jag bara solat, ätit god mat, läst en jättebra bok (Bågens mästare av Conn Iggulden, handar om Djingis Khan, rekommenderas!) och bara tagit det lugnt. Precis som man ska göra en söndag :)

Var så inne på hela ta-det-lugnt-grejen att jag skippade min löparrunda idag, får ta det imorgon istället efter jobbet.

Hur har ni haft det i helgen?

Här kommer en låt jag hörde på VH1 Rocks igår, Def Leppard med Make love like a man. Min typ av musik!
Godnatt på er! <3


TONIGHT WE'RE READY, COME ON COME WITH ME

Först och främst, tack för att ni läser min blogg, ni är underbara! <3

I onsdags var jag och en kollega på fest, vi hade askul! M kastade till och med av sig skorna när hon dansade, det var galet. Men fick fruktansvärt ont i fötterna eftersom jag trippade runt i högklackat hela kvällen. Varför utsätter man sig för sånt egentligen? Låga skor är ju såå mycket skönare, plus att du kan gå all in med dansandet :)

Efter jobbet idag så ska jag faktiskt iväg på festligheter igen. En kompis till mig och systra mi firar 1 år som svensk, så det lär bli himla trevligt. (Och med trevligt menar jag galet ;) )

Puss på er! Ha en underbar fredag!


BE WHO YOU ARE, A SHINING STAR

Det är en grej som jag har tänkt på.. Varför proppar man tjejtidningar med så himla mycket skit?!

"Så fångar du drömkillen" "Perfekt hår på en vecka" "Så lyckas du på jobbet" "Så höjer du dina betyg" "Kysskola" "10 flörtingknep" "Bli skolans populäraste tjej" "Spartips för att kunna köpa grejer som du fan aldrig kommer att använda men som media bestämmer att du ska ha bara för att du är tjej".

Tidningar för tjejer proppas med en massa tips, punktlistor och framför allt "osynliga" små regler som du som tjej måste följa för att annars kommer du att bli långt ifrån en lycklig människa.

I dagens samhälle så ska man som tjej vara allt och lite till. Du ska vara duktig i skolan, helst ska du ha ett litet företag vid sidan av som du arbetar med under din lediga tid och som självklart ska gå med plus. Vidare så ska du vara poppis bland dina kompisar och släktingar, du ska hålla dig i form genom att gå på gym, powerwalka, utöva någon konstigt form av yoga och äta så himla hälsosamt att dina framtida barn inte kan låta bli att bli vegetarianer redan som 2-månaders bebisar.
Redan här borde ju vem som helst drabbas av magsår och stress men utöver detta så ska du som tjej också vara snygg, modellsmal och ha det där perfekta nyfönade håret som ju ALLA har när man kliver upp på morgonen. Not!
Du ska även ha en skitsnygg pojkvän som är 2-3 år äldre än du, plus att du ska ha ett jobb som andra avundas dig, egen lägenhet och självklart bil.

Känner ni igen er? Pressen på tjejer idag är så HIMLA stor, och värst är väl att det börjar redan i så tidig ålder. Det är ju dem här tjejtidningarna som på ett eller annat sätt propagerar för att du ska ha ett "perfekt" liv in i minsta detalj. och inte bara tjej- utan även tidningar för vuxna kvinnor. Hur många ggr har man inte stått och läst på omslagen om hur man bantar bort vinterkilona två veckor innan semestern?

Min poäng är att vi tjejer MÅSTE tillåta oss själva att vara oambitiösa ibland. Jag säger inte att vi ska bli lata och ickesjälvständiga, men ibland så hade det varit så sjukt nice om det hade funnits reklam om hur du, exempelvis, går upp i vikt.
Det finns ju massor av tjejer där ute som är naturligt smala men som skulle älska att ha lite kurvor. Min lillasyster är ett exempel.

Jag tror egentligen ärligt talat att vi måste försöka finna en balans och vara glada över dem bra sakerna vi har. Visst, jag kanske inte är smal som Kate Moss, eller har den absolut bästa kollen på vad som är modernt, eller har en het pojkvän, men jag har en underbar familj och ett jobb som jag älskar. Och jag är asbra som jag är! Och det är ni också!

Så lägg ner all den här pressen, för ingen kan vara perfekt. Man kan bara göra så gott man kan, och vara så bra människa som möjligt. Egenskaper som man borde värdesätta högre än om du har eller inte har lyckats skaffa en solbränna innan juni månad ;)

Älskar er, ta hand om er!

PLANER FÖR VECKAN

Hej allihop!
Tack för era kommentarer, ni är underbara! <3

I helgen blev det väldigt lugnt för mig. I lördags jobbade jag några timmar för att sedan åka hem och tjocka mig vid tv:n och kollade på Red Riding Hood. Sjukt bra film! Hela familjen disskuterade vem som kunde tänkas vara vargen, det blev väldigt spännande i slutet ;)

I söndags stack jag iväg och handlade, lagade middag, läste, kollade tv på kvällen och tog det bara lugnt. Men det är så det ska vara. För denna veckan kommer att bli lite vildare än helgen..

Imorgon så ska jag och min kollega på lite festligheter som tidningen Nöjesnytt anordnar. Kanske tur att vi är lediga på torsdagen, haha.

Sen på fredag så ska jag och syrran iväg till en vän och fira att han har bott i Sverige i prick ett år. Kommer bli awesome, vi lär nog dra ut senare på kvällen också!
Det är mina planer för veckan, vad ska ni hitta på?

Ha det bra!



ONLY THE HORSES CAN FIND US TONIGHT..

..
Only the horses
Can bring us back home.
Our tracks they will follow
They’ll hear us calling
And save us by morning light
Only the horses
Can bring us back home
Tonight, tonight




I'VE BEEN EVERYWHERE, LOOKING FOR YOU BABE.

God förmiddag! (på gränsen till eftermiddag)
Vad hittar ni på denna regniga lördag?

Jag är på jobbet, men planerar att åka hem snart eftersom det är sjukt lugnt. Ska handla hem lite choklad och sen blir det nog bara mys resten av dagen. Åh, ska slå mig ner med en bok tror jag. Älskar att läsa, men det går i vågor. Vissa perioder läser jag jättemycket, vissa perioder inget alls. Just nu är jag väl i ett mellanläge.

Usch, måste städa också, den typiska veckostädningen äger alltid rum på helgerna, så trist. Men skönt när det är klart :)

Den här trailern taggar upp mig något sjukt, jag har ju en crush på Chris Hemsworth (som ni ju kunde läsa om i förra inlägget) och den här filmen med bl.a. han, Kristen Stewart och Charlize Theron kommer på bio 8 juni. Längtar!!

Ha en nice lördag! kram<3




HE IS JUST A CRUSH

Har fått en ny besatthet. Chris Hemsworth!!
Kan vara en av dem snyggaste skådisarna på länge. Och om ni tycker att han påminner om någon så är han brorsa till Liam Hemsworth, som är dels dejtar Miley Cyrus och dels är aktuell i The Hungergames. Men Chris faller mig mer i smaken. Snyyyggt!<3





Vad ska ni annars göra i helgen? Let me know ;)

Puss på er!


GIRLS, STAY STRONG

Låt ingen trycka ner er! Låt ingen få er att tro att ni inte är vackra! Låt ingen få er att känna er dåliga på allt! Och låt ingen kille köra med er! Den personen man ska leva resten av sitt liv med är trots allt en själv. Man måste lära sig att älska och acceptera sig själv först, innan man kan lära sig att älska någon annan.

Ta hand om er, stay strong!


TUESDAY MORNING IN THE DARK..

Saknar en viss person, undrar om vi någonsin kommer att ses igen. Hatar att du befinner dig så långt bort att jag inte ens kan "råka" stöta ihop med dig. Måste bara vänta.. och vänta... Jag hoppas, hoppas, hoppas!


THE AVENGERS

Tjena bloggen!
Idag har jag varit på jobbet, men det var himla lugnt så vi stängde lite tidigare och när jag kom hem så stack jag ut och sprang en runda och körde lite styrketräning på det. Känns så himla gött i kroppen efteråt :)

Vad har ni gjort idag?

Vill passa på att tipsa och skriva lite om filmen jag såg igår, The Avengers.
Filmen handlar om ett gäng superhjältar som blir inkallade av organisationen S.H.I.E.L.D efter att en stark kraftkälla vid namn Tesseract blivit stulet av den onde Loke från Asgård. Nu är det upp till hjältarna om dem ska lyckas komma överens och samarbeta innan jorden hinner invaderas av arméer från yttre rymden.

Jag älskar ju sience fiction så denna filmen får 10/10 av mig. Ett tips från mig; SE DEN!



Godnatt!

KÄNNER MIG LITE SENTIMENTAL





RSS 2.0